Naučte se lépe koncentrovat pomocí těchto tipů

Umět se lépe koncentrovat a ponořit se hluboko do práce, kterou děláte – to je recept na lepší pracovní výsledky i vyšší produktivitu. Jak se naučit lépe koncentrovat na cokoliv, co děláte, neprokrastinovat a umět provozovat hlubokou práci? Zde je několik tipů.

Ilustrační snímek

Tyto tipy byly uveřejněny na webu Addicted2Success.com.

Najděte si denní fázi, ve které se soustředíte nejlépe

Prvním krokem je zjistit, v jaké denní době se soustředíte nejlépe. Někomu se nejlépe daří soustředit brzy ráno, někomu po obědě, jinému naopak později večer. Zjistěte, jaký čas vyhovuje vám, a úkoly, na které se chcete plně soustředit, směřujte na tuto denní dobu.

Dělejte si přestávky v práci

Jedním z klíčů k nerušené koncentraci je dávkovat si práci nebo úkoly, na kterých pracujete, po poměrně krátkých úsecích. Mezi těmito úseky si dělejte přestávky. I když to vypadá, že se vám může koncentrace naopak roztříštit, pravda je taková, že skutečně hlubokou koncentraci lidé nejsou schopni udržet příliš dlouho.

Zjistěte, co vám koncentraci narušuje, a tyto rušivé elementy eliminujte

Každý máme něco, o čem víme, že nám to narušuje koncentraci. U někoho je to internet či sociální sítě, u jiného je to povídání s kolegy, u někoho třeba televize. Odhalte, co vás osobně ruší nejvíce, a tyto rušivé prvky co možná nejvíce eliminujte. Případně si připravte systém a plán, jak jim efektivně vzdorovat.

Rezervujte si na jednotlivé úkoly konkrétní čas v kalendáři

Dobrým způsobem, jak během práce na konkrétním úkolu nepřemýšlet nad jinými povinnostmi a nad tím, co všechno vás ještě čeká, je rezervovat si konkrétní čas na plnění daného úkolu. Tím, že si vyhradíte časový úsek dedikovaný dané činnosti, budete mít na její vykonávání čistší hlavu.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success