Zuzana Švecová je novou generální ředitelkou Cisco ČR

Novou generální ředitelkou české pobočky společnosti Cisco se od 2. září stala Zuzana Švecová. Ve společnosti působí již od roku 2013 na různých obchodních a manažerských pozicích. Naposledy vedla tým prodejních specialistů pro síťové technologie a datová centra na českém, slovenském a maďarském trhu. Předtím měla na starosti prodej rámcových kontraktů na Cisco software ve stejném regionu. Dočasně pověřený generální ředitel Cisco ČR Jan Elefant se vrátí ke své roli ředitele regionálního prodeje pro velké firmy a státní správu a nově povede iniciativu Country Digitization v České republice.

Zuzana Švecová, Cisco

Zuzana Švecová ve své nové roli zúročí dlouholeté odborné know-how a bohaté manažerské zkušenosti napříč středoevropským regionem. Do společnosti Cisco nastoupila v roce 2013 v rámci ročního tréninkového programu Cisco Sales Associates Program. V polovině roku 2019 se stala vedoucí týmu technických specialistů zaměřených na tři klíčové architektury: datová centra, podnikové sítě a technologie pro týmovou spolupráci. Od července 2023 vedla regionální tým prodejních specialistů v České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

V pozici generální ředitelky Cisco ČR bude mít na starost řízení všech technologických, obchodních a marketingových aktivit a spolupráci se stovkami lokálních partnerů.

Cisco má v ČR velmi silnou výzkumnou a vývojovou základnu v oblasti kyberbezpečnosti. Dlouhodobě spolupracujeme s akademickou sférou, v rámci našich síťových akademií nabízíme školám špičkové IT vzdělávání, jsme partnerem organizace Czechitas, abychom pomohli otevřít kariéru v IT ženám. Ve své nové roli mám dvě hlavní priority. Za prvé chci budovat obraz Cisco jako firmy, která nabízí silné lokální know-how v kyberbezpečnosti i dalších technologických tématech jak firmám, tak státním institucím. Za druhé chci dále podporovat edukační akce, které vnímám jako efektivní způsob, jak pro náš obor získat talentované mladé lidi. Sama jsem tak v IT kariéře začínala,“ říká Zuzana Švecová.

Zuzana Švecová získala magisterský titul v oboru Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. Hovoří anglicky a německy. Ve svém osobním životě se věnuje zejména své rodině a sportu.