Změna ve struktuře vedení společnosti Aramark. Petr Benda se stal Ředitelem pro lidské zdroje a komunikaci

Společnost Aramark, poskytovatel firemního stravování, pozměnila strukturu vedení. Dosavadní marketingový ředitel Petr Benda pro Českou republiku zastává nově vytvořenou kombinovanou pozici Ředitele pro lidské zdroje a komunikaci.

Petr Benda, Aramark

„Petr Benda je klíčovým členem našeho týmu vedení od roku 2019, zodpovědným za úspěšné zavedení marketingových a komunikačních strategií napříč naším obchodním portfoliem. V posledních letech také působil jako vedoucí core-teamu ve Škoda Auto,“ uvedl Vladimír Staněk, generální ředitel společnosti Aramark.

Výše uvedená změna byla pečlivě plánována několik měsíců. Štíhlejší struktura generálního ředitelství a kombinace těchto dvou oblastí povede k ještě větší podpoře zaměstnanců, středisek a růstu společnosti Aramark.„Chceme se zaměřit na interní komunikaci a komunikaci ve společnosti obecně, využít propojení s marketingovým oddělením pro podporu kampaní a náborů zaměstnanců a zaměřit se na employer branding,“ řekl Petr Benda.

V pozici HR team leadera bude s Bendou spolupracovat Lenka Všetečková, která bude nadále odpovědná za vedení HR administrativy, odměňování, benefity a právní oblast HR.

O společnosti:

Aramark je poskytovatel firemního stravování, provozuje také komplexní cateringové a facility služby. Od roku 1992 pracuje jak pro soukromé společnosti či výrobní podniky, tak i pro nemocnice, vojenské útvary či business centra. Ve svých více než 160 restauracích obslouží denně více než 80 tisíc zákazníků. V roce 2021 převzal v tuzemsku i provozy společnosti Sodexo.

Mezi největší klienty společnosti Aramark patří Zentiva, Plzeňský prazdroj, Toyota, Siemens, Honeywell, Continental nebo Foxconn. Aramark generuje roční obrat 2,7 miliardy korun a dává práci více než 1600 zaměstnancům po celé republice. Globální Aramark byl založen v USA v roce 1930 a má centrálu ve Filadelfii. S pobočkami v 19 zemích na 4 kontinentech zaměstnává 274 tisíc lidí.