Tomáš Nidetzký

Tomáš Nidetzký, nový generální ředitel obchodu ING Pojišťovny

Od 1. dubna 2013 nastupuje na pozici generálního ředitele obchodu ING Pojišťovny v České republice Tomáš Nidetzký. Jeho hlavním úkolem bude rozvíjet obchodní aktivity ING v České republice a jako člen představenstva se bude také podílet na celkovém směřování společnosti.

Dušan Quis, který dosud zastával pozici generálního ředitele obchodu ING Pojišťovny v České republice a na Slovensku, se nyní plně zaměří na rozvoj slovenských obchodních aktivit. I nadále bude členem představenstva společnosti.

Tomáš Nidetzký (43) absolvoval fakultu informatiky a statistiky na VŠE v Praze a postgraduální studium na Oklahoma City University v USA. Velkou část své dvacetileté profesní kariéry pracoval ve službách finanční skupiny České spořitelny jako předseda představenstva a generální ředitel penzijního fondu, předseda představenstva a generální ředitel pojišťovny a místopředseda představenstva a 1. náměstek generálního ředitele stavební spořitelny. Poslední dva roky pracoval jako ředitel odboru interní distribuce ČSOB Pojišťovny a do skupiny ING se vrací po deseti letech, kdy pro ni v roce 2003 pracoval jako generální ředitel pro retailové finanční služby.

Zdroj: ING pojišťovna, a.s., www.ingpojistovna.cz