Tomáš Janeba

Tomáš Janeba, nový prezident Asociace pro rozvoj infrastruktury

Tomáš Janeba byl zvolen do funkce prezidenta Asociace pro rozvoj infrastruktury, občanského sdružení, které sjednocuje zájmy významných dodavatelů v oblasti infrastruktury. Úkolem nového prezidenta bude zejména vytvoření a prosazování nové efektivnější koncepce rozvoje infrastruktury České republiky, kterou si asociace vzala za svůj cíl vytvořit.

Tomáš Janeba má dlouholeté zkušenosti z oblasti infrastrukturních projektů a projektového financování ze zemí střední Evropy a Velké Británie. Zakládal regionální kancelář John Laing plc, významného britského infrastrukturního investora, manažera a vlastníka v oblasti veřejné infrastruktury, dříve se podílel na založení PPP Centrum České republiky a předtím působil sedm let jako finanční poradce společnosti PricewaterhouseCoopers v oblasti podnikového a projektového financování.

Absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze se zaměřením na podnikové finance a investiční oceňování. Ve volném čase se rád věnuje skialpinismu, freeridovému lyžování, vysokohorské turistice nebo černobílé dokumentární fotografii. Tomáš Janeba je ženatý a má dvě děti.

Zdroj: Smart Point s.r.o., www.smart-point.cz