Rob Levin

Rob Levin, nový vedoucí projektové divize společnosti GE Aviation

Společnost GE Aviation získala certifikaci DOA (Design Organization Approval) opravňující vyvíjet turbovrtulové motory na základě certifikací udělených Evropskou agenturou pro bezpečnost letectví (EASA). Má také oprávnění motory vyrábět a opravovat.

Spolu s touto certifikací splnil Rob Levin, ředitel Vývoje GE Aviation Czech, přísná kritéria EASA, a byl jmenován vedoucím projektové divize (Head of Design Organization) v České republice. S touto rolí je spojena zodpovědnost k regulačním orgánům, a to jak za motor, tak i za konání celého vývojového týmu.

Rob Levin má rozsáhlé zkušenosti v oblasti strojírenství/technologického inženýrství. Při studiích pracoval jako výzkumný stážista v NASA a také se v rámci programu kosmického výzkumu Spojených států podílel na vývoji kosmických lodí. Vystudoval obor Letadlová technika na Bostonské univerzitě a poté pokračoval v programu kosmického výzkumu USA u společnosti McDonnell Douglas Astronautics. Do společnosti GE nastoupil Rob Levin před 24 lety jako inženýr zabývající se výkonnostními výpočty a za dobu své profesní praxe působil v řadě vedoucích funkcí, zvyšoval svou kvalifikaci a získával stále větší zodpovědnost v oblastech vývoje a pokročilých technických programů.

Zdroj: Grayling Czech Republic, www.grayling.com