Raymond Kopka

Raymond Kopka, nový ředitel privátního bankovnictví UniCredit Bank

Novým ředitelem privátního bankovnictví UniCredit Bank Czech Republic se stal Raymond Kopka (41). Před nástupem do čtvrté největší banky na českém trhu působil jako ředitel privátního bankovnictví UniCredit Bank na Slovensku. Nově bude zodpovědný za český a slovenský trh. Raymond Kopka nahrazuje Jana Troníčka, který se stal ředitelem privátního bankovnictví skupiny UniCredit pro země střední a východní Evropy.

Raymond Kopka má dlouholeté zkušenosti s privátním bankovnictvím a finančním poradenstvím nejenom na Slovensku, ale i ve Velké Británii. Ve své profesionální kariéře se privátnímu bankovnictví věnuje již deset let, od roku 2008 působil jako ředitel privátního bankovnictví UniCredit Bank na Slovensku.

 Před příchodem do UniCredit v roce 2003 žil Raymond Kopka řadu let ve Velké Británii, kde pracoval jako nezávislý finanční poradce v jedné z nejstarších finančních společností v jižním Londýně MSF IFA. Tři roky působil také ve společnosti Countywide Assured, která rovněž nabízí finanční poradenství. Velkou Británii také reprezentoval jako sportovec na olympijských hrách v Barceloně v roce 1992.

Vzdělání získal ve Velké Británii, je absolventem londýnské univerzity Chartered Institute of Bankers. Kromě toho také studoval na North East Surrey College of Technology, obor účetnictví a obchod.

Raymond Kopka hovoří anglicky, slovensky a konverzačně rusky.

Zdroj: UniCredit Bank Czech Republic, a.s., www.unicreditbank.cz