Radim Novák

Radim Novák, nový výkonný ředitel společnosti Arriva pro region střední a východní Evropy

Evropská skupina Arriva působící v osobní dopravě oznámila v rámci rozsáhlé restrukturalizace jmenování nového výkonného ředitele pro svůj rostoucí region střední a východní Evropy. Radim Novák, který byl generálním ředitelem bývalé společnosti Veolia Transport Central Europe (VTCE), kterou v květnu letošního roku získala mateřská společnost společnosti Arriva - Deutsche Bahn, se ujal nové role, ve které bude řídit rozvoj mnohem většího provozního regionu v sedmi zemích - Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku. Bude přímo podřízen zástupci generálního ředitele skupiny a výkonnému řediteli pro kontinentální Evropu Mikovi Cooperovi.

Radim Novák se ve veřejné dopravě se pohybuje řadu let. V posledních šesti měsících se podílel na integraci provozů o 3 400 vozidlech v České republice, na Slovensku, v Polsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku do společnosti Arriva. Nyní povede rozvoj rozšířeného regionu, ve kterém bude postupně docházet ke slučování provozů se stávajícími podniky společnosti Arriva.

Radim Novák vystudoval Slezskou univerzitu v Opavě. Po ukončení studií se věnoval marketingu a financím. Poté pracoval pro francouzskou skupinu Keolis v České republice a v Anglii jako finanční a obchodní analytik v oblasti rozvoje firmy. Od roku 2005 pracoval pro skupinu Veolia Transport. Postupně si prošel řadou pozic v oblasti finančního a projektového řízení. Od roku 2008 byl finančním ředitelem Veolia Transport Česká republika se zodpovědností za Českou republiku a Slovensko. Od roku 2009 působil na pozici generálního ředitele Veolia Transport se zodpovědností za obě země. Od roku 2012 pak řídil region střední Evropy skupiny Veolia Transport. Je ženatý a mezi jeho zájmy patří rodina, cestování a fotbal.

Zdroj: PAN Communications, www.pancom.cz