Novým šéfem obchodu foodora se stává Tomáš Kýček. Přechází z týmu logistiky

Tomáš Kýček se od května přesouvá na pozici šéfa obchodu největší české doručovací platformy foodora. Nahrazuje tak dosavadního commercial directora Petra Indru, který ve firmě působil 7 let. Kýček doposud zastával pozici šéfa logistiky, kde mimo jiné měl na starost i péči o zákazníky foodora na českém trhu.

Tomáš Kýček, foodora

Novým šéfem obchodu platformy foodora se stává Tomáš Kýček. Před nástupem do foodora Kýček působil jako projektový a krizový sales manager pro region centrální Evropy v Alze. Ještě předtím figuroval v telekomunikačních firmách T-Mobile jako Key Account Manager a v O2 jako Store Manager. Klíčovou postavou ve foodora se stal v roce 2019, kde začínal jako Head of Sales Performance and Support. Od prosince 2022 pak převzal vedení týmu logistiky, kde se mu podařilo zvednout celkovou spokojenost zákazníků se službou a převrátit model fungování z partnerského rozvozu na tzv. own delivery (vlastní kurýrská flotila).

Tomáš byl do nedávna zodpovědný za vedení týmu logistiky. Vzhledem k jeho dlouholetým zkušenostem v obchodu ale vidíme větší přínos, pokud bude Tomáš zastávat pozici šéfa obchodu,“ vysvětluje změnu v působení Kýčka CEO foodora, Adam Kolesa. „Roli šéfa logistiky prozatím obsadíme interně a vyhlásíme řádné výběrové řízení,“ dodává.

V rámci oddělení obchodu bude Tomáš Kýček zodpovědný za vedení několika týmů z oblastí prodeje, podpory prodeje a account managementu. Věnovat se tak bude nejen akvizici nových partnerských restaurací a obchodů, ale i projektu foodora BUSINESS, službě předplatného foodora PRO nebo foodora PARTNERS, který chce zprostředkovávat restauracím potraviny, obalové materiály a techniku.

Naším dlouhodobým cílem je přinášet zákazníkům zajímavé a atraktivní restaurace. Proto se chci s týmem zaměřit na hledání nových partnerů, kteří by mohli chtít naším prostřednictvím oslovit třeba trochu jiné publikum,“ říká Kýček. „Neméně důležitá pro nás pak bude i zpětná vazba ze strany restaurací a obchodů. Chceme pro ně být opravdovým partnerem a společně růst,“ uzavírá nový šéf obchodu.