Martin Žáček a Lucie Urválková nově ve vedení UNIQA pojišťovny v ČR i SR

Martin Žáček, UNIQA pojišťovna

Martin Žáček byl s platností od 1. 1. 2014 jmenován do vedení pojišťovny UNIQA na Slovensku. Funkci předsedy představenstva a generálního ředitele slovenské UNIQA bude vykonávat souběžně se stejnou pozicí v české UNIQA, a bude tak zastávat nejvyšší post v obou pojišťovnách. Do pozici CFO v Bratislavě současně nastoupí jeho kolegyně z české UNIQA pojišťovny, členka představenstva Lucie Urválková, která tak bude zodpovědná za finanční řízení obou společností.

Ing. Martin Žáček, CSc. (48) pracoval po studiu fyziky na ČVUT v oblasti biomechanického výzkumu, mimo jiné na univerzitách v Aachenu a v Liverpoolu. Po přestupu do pojišťovnictví v roce 1994 začínal nejprve v controllingu UNIQA pojišťovny, ale už po roce se stal členem představenstva a po dalších dvou letech místopředsedou představenstva UNIQA s odpovědností za ekonomický a později i pojistně-technický úsek (CFO a CITO). Od léta 2008 zastává nejvyšší řídící funkci v UNIQA pojišťovně – předsedu představenstva a generálního ředitele. Současně je členem prezídia České asociace pojišťoven a členem správní rady České kanceláře pojistitelů. Žije v Praze, je ženatý a má dvě dcery.

Ing. Lucie Urválková studovala finance, management a marketing na Slezské univerzitě v Karviné. Poté pracovala jako auditorka a poradce ve finanční sféře v několika předních poradenských společnostech, mimo jiné v KPMG a Deloitte. Po nástupu do UNIQA a krátkém působení ve funkci finanční manažerky byla v polovině roku 2007 jmenována členkou představenstva společnosti s odpovědností za ekonomický úsek. Je členkou výkonného výboru ekonomické sekce České asociace pojišťoven. Žije v Praze a má malého syna.