Martin Diviš

Martin Diviš, nový prezident České asociace pojišťoven

Novým prezidentem České asociace pojišťoven (ČAP) byl na jednání prezidia ČAP dne 6. března 2013 zvolen Martin Diviš, generální ředitel pojišťovny Kooperativa, který stojí rovněž v čele skupiny Vienna Insurance Group ČR, kterou tvoří Kooperativa, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. V této významné funkci vystřídá Ladislava Bartoníčka, který byl členem prezidia od roku 1998 a od roku 2004 zastával funkci prezidenta ČAP. Nově kooptovaným členem prezidia a zároveň viceprezidentem ČAP se stal generální ředitel České pojišťovny Pavel Řehák.

Ing. Martin Diviš, MBA začal pracovat v Kooperativě v roce 1995. Od roku 1999 byl zodpovědný za reklamní strategii, sponzoring a PR. V roce 2001 se stal ředitelem Odboru marketingu a komunikace. V roce 2005 byl jmenován vrchním ředitelem a členem nejužšího vedení Kooperativy a o rok později se stal náměstkem generálního ředitele. V roce 2008 se ujal pozice generálního ředitele a od 1. května 2009 byl členem představenstva Vienna Insurance Group (VIG), jedné z vedoucích pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy. Od roku 2008 do současnosti působil jako viceprezident České asociace pojišťoven a předseda správní rady v ČKP.

Martin Diviš je zároveň předsedou dozorčích rad ČPP a PČS. Je mu 39 let, je ženatý a jeho velkou zálibou je létání – je držitelem licence dopravního pilota.

Zdroj: Česká asociace pojišťoven, www.cap.cz

Foto: www.koop.cz