Ing. Martin Bednarz

Martin Bednarz, nový generální ředitel společnosti TATRA TRUCKS

K 1. prosinci 2015 nastupuje do pozice generálního ředitele TATRA TRUCKS Martin Bednarz, který už v kopřivnické automobilce působil jako výrobní ředitel na pozici výrobního ředitele v letech 2008 až 2011.

Ing. Martin Bednarz (40) je absolventem Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava. Po studiu ekonomie se v první etapě věnoval krizovému řízení se specializací na projektové a procesní řízení, zásoby, logistiku a plánování výroby. Po několika úspěšných restrukturalizacích změnil svoji roli. Dnes využívá svých zkušeností a je manažerem schopným vést rozvoj společností. Za hnací motor rozvoje přitom považuje motivované zaměstnance a proces neustálého zlepšování metodou selského rozumu. Jeho mottem je: „Když se chce, všechno jde“. Martin Bednarz žije v Ostravě, je ženatý a má dvě děti.

Zároveň se mění i složení představenstva společnosti, kde jako noví členové zasednou Martin Bednarz, Ron Bonsen, bývalý obchodní a marketingový ředitel a člen představenstva DAF TRUCKS, a Radomír Smolka, současný technický ředitel a šéfkonstruktér TATRA TRUCKS. Do čela obchodního úseku se postaví obchodní ředitel David Pipal. Předsedou představenstva zůstává Petr Rusek. Z Tatry odchází po dvou letech ve funkci generálního ředitele Petr Karásek poté, co naplnil svůj mandát krizového manažera.

Zdroj: TATRA TRUCKS a.s., www.tatra.cz