Mars představuje nového finančního ředitele pro střední Evropu

Společnost Mars, jeden z předních světových výrobců cukrovinek, potravin a potravy pro domácí mazlíčky, jmenuje od 1. září Jana Záhumenského novým finančním ředitelem pro střední Evropu. Do Prahy přechází z pozice finančního ředitele z rakouské pobočky Mars Multisales Austria, kde získal cenné zkušenosti z oblasti finančního řízení. Současná finanční ředitelka pro střední Evropu, Yesim Ozer, dostala po třech úspěšných letech na této pozici šanci se posunout v rámci své kariéry v Mars do nové oblasti a byla jmenovaná ředitelkou pro Baltské státy.

Jan Záhumenský, Mars

 Jan Záhumenský přináší na novou pozici bohaté zkušenosti, které nasbíral během svého působení ve společnosti Mars hned v několika rolích ve finančním oddělení. Od roku 2013 působil jako finanční manažer pro Českou republiku
a Slovensko. Počátkem roku 2015 dostal možnost získat nové pracovní zkušenosti v rámci společnosti Mars v Rakousku, kde v místním finančním oddělení zastával pozice finančního manažera či finančního kontrolora. V roce 2018 byl povýšen na finančního ředitele pro Mars Multisales Rakousko. Na této pozici vedl finanční operace společnosti na rakouském trhu, včetně managementu tržeb, výnosů a ziskovosti. Zároveň měl na starost vytváření silných kontrolních mechanismů napříč celou společností. Na nové pozici finančního ředitele pro střední Evropu bude zodpovědný za finanční řízení čtyř trhů: České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska.

Společnost Mars klade velký důraz na rozvoj svých spolupracovníků a velmi si vážím možností a podpory, které mi doposud společnost poskytla a které napomohly mému osobnímu a kariérnímu růstu,“ komentuje své působení ve společnosti Mars Jan Záhumenský, nově jmenovaný finanční ředitel pro střední Evropu.

Díky českému původu bude Jan Záhumenský výborně doplňovat rozmanitý leadership tým pro střední Evropu, jež sídlí v Praze. Mars dlouhodobě podporuje talentované spolupracovníky a Jan je jedním z těch, kteří svoji kariéru v rámci společnosti rozvíjí. Jako rodinný podnik s unikátní firemní kulturou nabízí Mars všem svým spolupracovníkům možnost růstu napříč trhy i oblastmi zaměření.