Mark Siva, nový generální ředitel společnosti Whirlpool pro ČR a SR

Na pozici generálního ředitele společnosti Whirlpool pro Česko a Slovensko nastoupil Mark Siva, který je tak zodpovědný za rozvoj všech značek portfolia na obou trzích a také za dovršení procesu integrace související s loňskou akvizicí společnosti Indesit. 

Na pozici generálního ředitele Whirlpool Česko a Slovensko střídá Mark Siva dosavadního ředitele Radka Novotného, který během svého 14letého působení přivedl Whirlpool na pozici předního a oblíbeného distributora velkých domácích spotřebičů a leadera v kategorii vestavby prostřednictvím značky Whirlpool.

Mark Siva je britské národnosti a do Čech přichází z italské centrály společnosti. V byznysu s domácími spotřebiči se pohybuje téměř 15 let, během nichž pracoval pro různé společnosti v daném segmentu a působil na několika trzích. V průběhu posledních osmi let ve Whirlpool byl odpovědný za kategorii mikrovlnných trub pro region EMEA a následně byl zodpovědný za kategorii vaření, poté působil jako generální ředitel irské pobočky Whirlpool a od roku 2012 až doposud zodpovídal na globální úrovni za spolupráci s klíčovým partnerem IKEA.

Sedmatřicetiletý Mark Siva vystudoval marketing a obchod na Swansea University a EMILYON Business School a University of Mannheim. Narodil se ve Velké Británii a již během svého studia a následně i díky zaměstnání žil v několika zemích. Hovoří anglicky, francouzsky a německy. Je ženatý a má dceru.

Zdroj: Whirlpool CR, spol. s r. o.