Ladislav Bartoníček

Ladislav Bartoníček, nový generální ředitel společnosti SOTIO

Novým generálním ředitelem biotechnologické společnosti  SOTIO ze skupiny PPF, která vyvíjí nové léčivé přípravky zaměřené na léčbu nádorových a autoimunitních onemocnění, bude od 1.3.2014 jeden z akcionářů PPF Ladislav Bartoníček (49). Ve funkci nahradí Karla Nohejla (44), který bude i nadále působit ve skupině PPF na jiných pozicích.

Ladislav Bartoníček vystudoval České vysoké učení technické v Praze, Fakultu elektrotechnickou a v roce 1993 absolvoval Rochester Institute of Technology v New Yorku (MBA). Ve skupině PPF působí v různých pozicích od roku 1991. V letech 1996 až 2006 působil jako generální ředitel České pojišťovny a do roku 2013 byl rovněž předsedou jejího představenstva. Od roku 2007 do roku 2013 zastával funkci generálního ředitele Generali PPF Holding N.V., jedné z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě.

V současné době je Ladislav Bartoníček členem představenstva SOTIO a.s. se zodpovědností za rozvoj aktivit v Číně a působí jako předseda dozorčí rady Energetického a průmyslového holdingu (EPH). V roce 2007 se stal akcionářem skupiny PPF.

Zdroj: SOTIO a.s., www.sotio.com