Kristína Félová

Kristína Félová, nová generální ředitelka Skupiny MOL v ČR

Aktivity mezinárodní ropné a plynárenské Skupiny MOL v České republice řídí od 1. září Kristína Félová. Funkci generální ředitelky společností Slovnaft Česká republika, MOL Retail Česká republika, MOL čerpací stanice a Pap Oil převzala od Attily Dsupina, který zůstává součástí managementu Skupiny MOL. Kristína Félová bude zároveň jednatelkou společností Skupiny MOL v České republice.

Kristína Félová vystudovala Ekonomickou univerzitu v Bratislavě se zaměřením na zahraniční obchod a následně MBA v anglickém Birminghamu. Pracovní kariéru odstartovala ve slovenských médiích, kde kromě jiného působila v rádiu Twist. Ve Skupině MOL pracuje od roku 2003, kde začala v pozici mluvčí společnosti SLOVNAFT, a.s. Bratislava, později jako ředitelka korporátní komunikace řídila veškerou externí a interní komunikaci společnosti.

V roce 2009 přešla do divize Downstream, nejdříve jako generální ředitelka společnosti MOL Slovensko a později jako produktová ředitelka společnosti Slovnaft. Ve Skupině MOL vedla od roku 2011 divizi palivových karet a byla odpovědná za kartový byznys v 10 zemích. Od července 2014 nastoupila na pozici projektového manažera oddělení strategických downstreamových akvizic Skupiny MOL v České republice, na Slovensku a v Rumunsku a vedla integraci společnosti Lukoil a ENI do Skupiny MOL.

Kristína Félová ráda cestuje a svůj čas věnuje cizím jazykům. Kromě slovenštiny a maďarštiny hovoří rovněž anglicky, španělsky a učí se italsky. Její vášní je oblast služeb a hotelnictví, odvětví silně závislé na lidském faktoru