Karel Mourek a Wolfgang Schopf, noví členové představenstva České spořitelny

Představenstvo České spořitelny se v létě letošního roku dočká dvou personálních změn. Karel Mourek se vrací do České spořitelny jako člen představenstva s odpovědností za rizika. V této funkci k 1. srpnu 2013 nahradí Heinze Knotzera. Wolfgang Schopf se pak stane nástupcem Dušana Barana ve funkci finančního ředitele České spořitelny. Jmenování nových členů představenstva České spořitelny musí ještě schválit Česká národní banka.

Karel Mourek, Česká spořitelna

Karel Mourek (1967) v posledních dvou letech působil v představenstvu Erste Group Immorent ve Vídni. Předtím v letech 2001- 2011 pracoval v České spořitelně na rozvoji služeb pro sektor SME.

Wolfgang Schopf (1961), který v současné době vede Řízení výkonnosti skupiny Erste, v ní pracuje již od roku 1980. V minulosti působil rovněž jako zástupce ředitele oddělení Účetnictví a v roce 2004 jako ředitel oddělení Controllingu.

Heinz Knotzer se po 17 letech strávených na českém bankovním trhu přesune do Vídně, kde bude působit jako člen představenstva Erste Group Immorent odpovědný za risk a finance. Dušan Baran se po dvacetileté kariéře v České spořitelně rozhodl hledat jiné kariérní příležitosti mimo Erste Group.