Karel Křížek

Karel Křížek, nový generální ředitel společnosti ÚJV Řež

Ing. Karel Křížek, MBA nastoupil v pondělí 1. července 2013 do funkce generálního ředitele společnosti ÚJV Řež, a. s. Současně byl zvolen předsedou představenstva.

Karel Křížek pracoval jako ředitel útvaru Centrální inženýring ČEZ, a. s. V ÚJV Řež působil v letech 2008 až 2009 na pozici výkonného ředitele a místopředsedy představenstva. Je absolventem Elektrotechnické fakulty VŠSE v Plzni, specializace technická kybernetika (Ing.) a Sheffield Hallam University (MBA).

Valná hromada dne 28. 6. 2013 dále zvolila do dozorčí rady ÚJV Řež, a. s., Ing. Ladislava Štěpánka, ředitele divize výroba ČEZ, a. s., a Mgr. Aleše Lacioka, MBA, koordinátora výzkumu a vývoje ČEZ, a. s. V dozorčí radě ukončili své působení Mgr. Ing. Vladimír Hlavinka, MB a Ing. František Pazdera, CSc.

Dnešní ÚJV Řež, a. s. byla založena v roce 1955 jako Ústav jaderné fyziky za účelem výzkumné činnosti v oboru jaderné fyziky, radiochemie, jaderné energetiky a rozvíjení využití radioizotopů. Dnes poskytuje široký rozsah expertýz a služeb provozovatelům jaderných elektráren v České republice i v zahraničí. Působí i v nejaderných oblastech, například v oblasti klasické energetiky, chemického průmyslu a ochraně životního prostředí.
 
Zdroj: ÚJV Řež, a. s., www.nri.cz