Javier Nadal

Javier Nadal, nový člen správní rady Nadace Telefónica

Správní rada Nadace Telefónica jmenovala na svém zasedání 21. ledna 2013 svým novým členem Javier Nadala, který nahradil Jitku Volkovou. Javier Nadal je zároveň od roku 2004 výkonným místopředsedou španělské Nadace Telefónica.

Javier Nadal kromě toho působí také jako president AEF (Asociación Espaňola de Fundaciones) a je generálním tajemníkem sociální rady UNED (National Distance Education University). Své zkušenosti z oblasti fundraisingu a telekomunikací již uplatnil v několika pobočkách společnosti Telefónica po celém světě.

V letech 1995 až 1997 působil Javier Nadal jako předseda a ředitel Telefónica Argentina a v letech 2003 a 2004 působil na stejné pozici v Peru. Předtím deset let působil jako generální ředitel pro telekomunikace a zástupce španělské lády ve společnosti Telefónica Španělsko. V letech 1989 až 1994 byl předsedou španělské telekomunikační společnosti Retevisión. Telekomunikačním inženýrem se stal na Polytechnické univerzitě v Madridu a na Fakultě ekonomických věd a sociologie na Complutense University of Madrid získal titul CES.

Do správní rady české Nadace Telefónica přichází Javier Nadal v době, kdy její největší grantový program Think Big bude nově hrazen ze zdrojů Nadace Telefónica Španělsko a dochází také ke změně názvu Nadace O2 na Nadaci Telefónica.

Zdroj: Telefónica Czech Republic, a.s., www.telefonica.cz