Igor Vida

Igor Vida, nový generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank

Na konci letošního roku skončí Mario Drosc z vlastního rozhodnutí své více než osmileté působení ve vedení Raiffeisenbank. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se od počátku dubna stane Igor Vida, dlouholetý generální ředitel slovenské Tatra banky patřící rovněž do skupiny Raiffeisen. V přechodném období bude dočasným řízením banky pověřen Rudolf Rabiňák, který v představenstvu zodpovídá od roku 2001 za firemní bankovnictví.

Igor Vida vystudoval Elektrotechnickou fakultu Slovenské technické univerzity a následně General Management Program na Harvard Busiess School. Kariéru v Tatra bance zahájil v roce 1992 jako vedoucí oddělení peněžních a devizových trhů. Poté působil jako ředitel odboru treasury a investičního bankovnictví. Členem představenstva je od roku 1997 a od roku 2007 generálním ředitelem a předsedou představenstva Tatra banky.

Je držitelem několika manažerských ocenění, např. Manažer roku na Slovensku (časopis Trend, 2008), Cena HR Gold osobnost personálního managementu (2013) či ocenění Forbes a PwC jako nejrespektovanější CEO roku 2014. V roce 2009 se rovněž stal prezidentem Slovenské bankovní asociace. Je ženatý a má tři děti.

Zdroj: Raiffeisenbank a.s., www.rb.cz www.tatrabanka.sk