Hynek Rais

Hynek Rais, nový ředitel oddělení Lidských zdrojů Equa bank

Novým ředitelem oddělení Lidských zdrojů a rozvoje Equa bank se od září stal Hynek Rais. Bude zodpovědný za řízení lidských zdrojů, péči o zaměstnance od výběru, přijímání pracovníků, přes odměňování, hodnocení, rozvoj a další aktivity s tím spojené.

Hynek Rais se v oblasti lidských zdrojů pohybuje od roku 1995. Do Equa bank přišel z INDRA SISTEMAS, kde působil tři roky jako ředitel Lidských zdrojů pro střední a východní Evropu. Před tím pracoval od roku 2006 až do roku 2010 v Českých aeroliniích, kde mimo jiné zastával pozici ředitele pro oblast odměňování a benefitů a člena privatizačního týmu.

Hynek Rais získal v minulosti zkušenosti také ve finančním sektoru. V letech 2000 až 2002 pracoval v Komerční bance jako vedoucí manažerského vzdělávání a rozvoje. Následné 2 roky působil jako ředitel vzdělávání a člen transformačního týmu České pojišťovny. Během této doby zde spolupracoval také na projektu rozvoje talentů pro skupinu PPF. Absolvoval odborné stáže v Belgii, Nizozemí a ve Španělsku.

Hynek Rais vystudoval Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu Ostrava, obor Ekonomie. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho zájmy patří hory, rybaření a rodina.

Zdroj: Equa bank a.s., www.equabank.cz