Generálním ředitelem opavské Tevy je Radovan Toman

Novým generálním ředitelem opavské farmaceutické společnosti Teva Czech Industries se 1. července stane Radovan Toman. Do Opavy se vrací po čtyřech letech zahraničního působení a přináší s sebou bohaté zkušenosti a nové vize pro další rozvoj závodu.

Radovan Toman, Teva

Radovan Toman začal svou kariéru v opavské společnosti Teva Czech Industries již v roce 2009 jako manažer údržby. Díky svému talentu a odhodlání rychle postupoval ve své kariéře a během následujících let se podílel na řízení závodu pevných lékových forem, který má více než 140 let dlouhou tradici výroby léčivých přípravků.

Po dočasném působení na pozici generálního ředitele opavského závodu přešel Radovan Toman do globální struktury korporace Teva, kde měl na starost inženýring, investiční výstavbu a rozvoj celkem patnácti závodů. Během své kariéry působil i v indickém závodě ve státu Goa a v posledních třech letech vedl závod v maďarském Debrecínu jako generální ředitel.

Opavský závod je strategický v celé korporaci Teva a je opravdu na špičkové úrovni. Máme v něm spoustu talentovaných lidí, kteří šli podobnou cestou osobního rozvoje jako já. Velkou výzvou pro mě je pokračovat v cestě, která byla v Opavě nastavená, i v tom, co jsme dokázali za poslední dekádu,“ řekl Radovan Toman.

Radovan Toman se plánuje zaměřit na maximální zefektivnění stávajících výrobních kapacit, postupnou modernizaci technologií a prohlubování expertních znalostí zaměstnanců. „Do modernizace závodu budeme v první fázi investovat dva miliony dolarů, které jsme uvolnili na IT infrastrukturu, výkonnostní management, virtuální realitu či bezpapírovou dokumentaci, což je pilotní projekt s potenciálem další rozsáhlé modernizace. Bezpapírová výroba, se kterou začínáme v jedné části závodu, je pro nás aktuálně největší novinkou. Ve farmacii, která je založená na detailní dokumentaci celého výrobního procesu, jde o skutečně jedinečné řešení v měřítku celé Evropy. Redukcí a eliminací papírových dokumentů jsme navíc nejen ekologičtější, ale také dokážeme lépe předcházet lidským chybám,“ dodal R. Toman.