Alena Vongrejová povýšila na pozici ERP ředitelky Algotechu

Do top managementu technologické společnosti Algotech nově přibyla Alena Vongrejová. Z pozice ERP manažerky povýšila na ERP ředitelku. Ve firmě působí celkově již desátým rokem. Na nové pozici se zaměřuje zejména na produktizaci portfolia a expanzi služeb na zahraniční trhy.

Alena Vongrejová, Algotech

V Algotechu začínala Vongrejová jako ERP finanční konzultantka a postupně se propracovala na pozici ERP manažerky. Z pozice ERP ředitelky se mimo jiné podílí na expanzi ERP služeb na nové trhy v regionu střední a jihovýchodní Evropy a související vytváření lokalizačních balíčků pro Slovensko, Maďarsko či Rumunsko.

„Právě zahraniční expertiza patří mezi Aleniny klíčové přínosy pro rozvoj naší firmy. I proto bylo její povýšení do pozice ERP ředitelky logickým krokem, díky němuž má v této agendě silnější mandát,“ uvádí ředitel Algotechu, František Zeman. „Nehledě na trhy je mým cílem, aby naše produkty byly vždy aktuální a individuálně přizpůsobené tomu, co naši zákazníci vyžadují, a měli jsme jim tak co nabídnout i do budoucna,” doplňuje Vongrejová, která jako svou prioritu vždy vnímala důraz na automatizaci a optimalizaci procesů.

Před nástupem do Algotechu působila Vongrejová ve finančním oddělení společnosti SAP, kde se zaměřovala na její francouzskou pobočku. „Již během tohoto zaměstnání jsem zjistila, že mě pouze práce v oblasti financí nenaplňuje. Z tohoto důvodu jsem se podílela i na různých interních IT projektech a následně hledala nové zaměstnání, které by kombinovalo IT a finance,“ popisuje své klíčové kariérní rozhodnutí Vongrejová.

Vongrejová je absolventkou Fakulty mezinárodních vztahů na VŠE v Praze – oboru Mezinárodní obchod. Během studia absolvovala i zahraniční studijní pobyt v Paříži.