Nejvíce si za obědy připlatí zaměstnanci v Praze, kde musí ke stravence přidat 32 Kč. Nejméně naopak na Ostravsku a Ústecku, kde si ke stravence za oběd připlatí v průměru okolo 10 Kč.
Nejvýhodnější hodnotou stravenky pro zaměstnavatele i zaměstnance pro rok 2016 je tak stravenka v hodnotě 105 korun. Díky daňovému zvýhodnění se tato forma investice do zaměstnanců vyplatí víc (až o polovinu) než investice do mzdy.
Doplatky za plnou cenu oběda se netýkají držitelů elektronické verze stravenek. Při platbě elektronickou stravenkou je totiž výhodou možnost zaplatit přesnou částku. Pokud ale zaměstnanci každý den chodí na obědy, které jsou dražší než jejich průměrné stravné na den, brzy kredit na kartě vyčerpají.
Nejvíc svým pracovníkům přispívají malí zaměstnavatelé, kteří mají do 10 zaměstnanců. Napříč odvětvími jsou k českým zaměstnancům nejštědřejší poskytovatelé IT služeb a vývojáři softwaru.