30-denní výzva pro manažery: Jak se stát lepším lídrem během jednoho měsíce

Internetem v jakýkoliv okamžik proudí celé řady výzev. Týkají se posilování, hubnutí, cvičení, zdravého životního stylu – anebo nějakých naprosto nedůležitých hloupostí. Proč si tedy jednou nezkusit dát výzvu pro manažery? Zde je 30-denní výzva i s tipy, jak se stát během jednoho měsíce lepším manažerem.

Ilustrační snímek

Najděte si mentora

Prvním bodem výzvy je najít si mentora. Najděte si někoho, kdo vám imponuje svými manažerskými dovednostmi a kdo vám vždy dovede dobře poradit. A domluvte si s ním pravidelná setkání, stačí třeba na půl hodiny za dva týdny. Uvidíte, že když si budete mít s kým popovídat a ke komu si jít pro radu ohledně manažerských záležitostí, už to samo o sobě zlepší vaše manažerské dovednosti.

Zjistěte alespoň jednu novou věc o každém ze svých podřízených

Dalším bodem výzvy, kterou připravil web Business Insider, je zjistit během oněch třiceti dní alespoň jednu novou, zajímavou věc o každém ze svých podřízených. To vás donutí se s nimi ještě důkladněji poznat a mít s každým z nich konverzaci na nepracovní téma.

Vytvořte půlroční a roční vizi pro svůj tým

Většině týmů chybí nějaká konkrétní vize nebo plán. A přitom je úkolem manažera tuto vizi vytvořit a seznámit s ní své podřízené. Vypracujte tedy pro svůj tým vize na půlrok a rok dopředu.

Věnujte 10% času učením se novým věcem

I manažeři se musí vzdělávat. Musí se zajímat o nové trendy, posouvat se a učit se. Nejen, aby získali nové dovednosti, ale také proto, aby šli v otázce neustálého vzdělávání příkladem svým podřízeným. Během následujících 30 dní proto věnujte 10% svého času svému vlastnímu vzdělávání a rozvoji.

Část svých kompetencí delegujte na své podřízené

Abyste ušetřili sami sobě čas, zvýšili efektivitu týmu a navíc dali podřízeným možnost se rozvíjet, měli byste část svých kompetencí předat svým podřízeným. Tento krok bude představovat další z bodů ve vaší výzvě na následujících 30 dní.



-mm-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider