Chcete být úspěšným manažerem? Pak se zbavte těchto čtyř častých zlozvyků

Dosáhnout úspěchu při vedení lidí vyžaduje skvělé komunikační dovednosti, organizační schopnosti a zkušenosti. A také je nutné dlouhodobě dodržovat určité návyky a naopak vyhýbat se jistým zlozvykům. Jakým? To vám řekneme v dnešním článku.

Ilustrační snímek

Tento text vychází z článku na webu magazínu Forbes.

Perfekcionismus

Pokud budete trávit příliš mnoho času na nepodstatných detailech, jen těžko budete se svým týmem dosahovat úspěchů. Navíc, jakožto manažer jdete ostatním příkladem. Pokud budete pedantsky dbát na každičký drobný detail, budete ten samý zlozvyk částečně předávat i svým podřízeným.

Neschopnost (nebo neochota) určovat si priority

Úkolů a plánů bude vždy víc než času. U managementu lidí to platí dvojnásob. Pokud si coby manažer nebudete umět určovat priority, brzy budete zahlceni prací a nebudete vědět, čemu věnovat pozornost a čemu ne.

Špatné nebo úplně chybějící plánování

Organizace práce a efektivní plánování aktivit a cílů – to vše musí manažer umět ovládat téměř dokonale. Pokud máte ve zvyku plánování opomíjet, možná vám to až doposud v životě a kariéře příliš nevadilo. Na pozici vedoucího týmu je to ale vážný problém.

Averze vůči inovacím a novým technologiím

Umělá inteligence jako metla lidstva? Automatizace jako nedokonalá, futuristická záležitost, která stejně nikdy nenahradí člověka? Že pokročilé programy na řízení projektů a produktivity nikdy nebudou lepší než starý dobrý papírový zápisník? S takovými názory jako manažer dlouhodobě určitě neprorazíte a zbytečně ubíjíte potenciál jak svůj, tak i svého týmu.



-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com