Třešnička na dortu - uznání

Každý zaměstnanec stojí o uznání za dobrý výkon a pro většinu jsou jeho pravidelné projevy důležitější než každoroční zvýšení platu. Řada z nich ale neví, jak svůj pracovní přínos zviditelnit. Ženy mají tendenci skrývat úspěch více než muži ze strachu, aby nevypadaly namyšleně. Přestože je přílišné vychloubání neoblíbené, neznamená to, že byste neměli přijímat uznání za dobře odvedenou práci. Naopak byste jej měli vyhledávat v každé fázi vaší kariéry.

Namísto pasivního přístupu by proto zaměstnavatelé měli povzbuzovat personál, aby své úspěchy a dovednosti dával na odiv. Uznání by se navíc nemělo vymezovat jen na roční revize. Vhodnější by bylo, kdyby se dělo každý měsíc. Pravidelné projevy uznání dávají silný příklad myšlení zaměřeného na výsledek pro celé pracoviště.

-av-

Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine