Tři návyky, které mají Jeff Bezos, Mark Zuckerberg a Bill Gates společné

Co odděluje úspěšné lidi od těch neúspěšných? Jak se zrodí skutečný lídr, který inspiruje lidi kolem sebe a je schopen vybudovat impérium? Odpovědí na tyto otázky jsou určité dlouhodobé návyky, které úspěšní podnikatelé dodržují. Jaké tři návyky mají Bezos, Zuckerberg a Gates společné a jak jim pomohly k úspěchu, kterého v životě dosáhli?

Ilustrační snímek

Tento text vychází z článku na Entrepreneur.com.

Neustálý rozvoj a vzdělávání

Všichni tři zmiňovaní američtí miliardáři mají společné to, že se neustále vzdělávají a zajímají se o nové trendy. Vědí, že být u něčeho první nebo jako první využívat výhod nové moderních technologie, znamená rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. Bill Gates například čte kolem 50 knig denně, Jeff Bezos klade důraz na učení se z výher i proher a Mark Zuckerberg si každý rok dává výzvy ohledně nových dovedností, které se hodlá naučit.

Orientace na dlouhodobý výsledek a dlouhodobé plánování

Podnikatelé, manažeři a pracovníci, kteří se soustředí pouze na krátkodobý výhled a krátkodobé plánování, nakonec budou jenom krátkodobě úspěšní. Skutečně úspěšní podnikatelé plánují dlouhodobě a mají dlouhodobý výhled. Své podniky budují udržitelně a s přihlédnutím ke všem možným okolnostem, které mohou v budoucnosti nastat.

Rozhodování na základě dat

Bill Gates je známý tím, že využívá statistiku a tvrdá data nejen při řízení svých podniků, ale i při řízení svých mnohých charitativních projektů. Podobně to mají i ostatní ze zmiňovaných podnikatelů. Rozhodování nikoliv na základě pocitů a domněnek, ale měřitelných metrik a dat, vám umožní rozhodovat se precizněji a lépe. A také vám tento přístup umožní být o krok napřed před konkurencí, která se často rozhoduje na základě jiných než exaktních dat.

 

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com