Každý, kdo se chvíli pohybuje v oblasti obchodu by měl znát pravidla společenského chování, vhodně se oblékat. Obchodní schůzky v restauracích si však žádají ještě několik dalších znalostí. Článek proto shrnuje pět dalších faux pas:
- Špatně zvolená restaurace. Významného klienta alergického na mořské plody je třeba nevhodné pozvat do restaurace s mořskými specialitami, podobně jako vegetariána do ráje steaků. Důležité je také brát u úvahu chování návštěvníků a personálu zvoleného podniku. - Špatný výběr hostů. Nevhodné je například brát s sebou děti nebo zapomenout pozvat firemního právníka v případě projednávání právních záležitostí. - Špatně vybraný stůl. Nevhodná jsou místa, kde v době oběda procházejí okolo stolu davy lidí. Příhodnější jsou samostatné boxy. - Nevhodný slovní projev. V USA se například u oběda nezačíná hovořit o obchodu dříve, než číšník přinese jídelní lístek. V jiných zemích je to pak až po přípitku vínem. - Špatné zakončení schůzky. Na konci oběda je vždy nutné poděkovat, případně pozvat na budoucí schůzku. Nabízí se i zaslat písemné poděkování. Nevhodné je samozřejmě pít příliš alkoholu.