Three habits Jeff Bezos, Mark Zuckerberg and Bill Gates share

Tři návyky, které mají Jeff Bezos, Mark Zuckerberg a Bill Gates společné

What separates successful people from the unsuccessful? What makes a true leader who inspires those around them and is capable of building an empire? The answer is certain long-term habits successful entrepreneurs follow. What three habits do Bezos, Zuckerberg and Gates have in common and how have these helped them achieve their success in life?

This text is based on an article on Entrepreneur.com.

Continuous development and education

What all three of the American billionaires mentioned have in common is that they are constantly educating themselves and staying interested in new trends. They know that being the first at something or the first to take advantage of new modern technology is the difference between success and failure. Gates, for example, reads around 50 books a day, Bezos emphasises learning from wins and losses, and Zuckerberg challenges himself every year with new skills he intends to learn.

Focusing on long-term results and long-term planning

Entrepreneurs, managers and workers who focus only on the short-term outlook and short-term planning will ultimately only be short-term successful. Truly successful entrepreneurs plan for the long term and take a long-term view. They build their businesses in a sustainable way, with a view to all possible circumstances that may arise in the future.

Data-driven decision making

Bill Gates is known for using statistics and hard data not only in running his businesses, but also in managing his many charitable projects. The other two entrepreneurs mentioned have a similar approach. Making decisions based not on feelings and assumptions, but instead measurable metrics and data, allows for more accurate and better decisions. It also enables you to stay one step ahead of your competitors, who often make decisions based on non-exact data.

 

-mm-

 

    Tři návyky, které mají Jeff Bezos, Mark Zuckerberg a Bill Gates společné

    Co odděluje úspěšné lidi od těch neúspěšných? Jak se zrodí skutečný lídr, který inspiruje lidi kolem sebe a je schopen vybudovat impérium? Odpovědí na tyto otázky jsou určité dlouhodobé návyky, které úspěšní podnikatelé dodržují. Jaké tři návyky mají Bezos, Zuckerberg a Gates společné a jak jim pomohly k úspěchu, kterého v životě dosáhli?

    Tento text vychází z článku na Entrepreneur.com.

    Neustálý rozvoj a vzdělávání

    Všichni tři zmiňovaní američtí miliardáři mají společné to, že se neustále vzdělávají a zajímají se o nové trendy. Vědí, že být u něčeho první nebo jako první využívat výhod nové moderních technologie, znamená rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. Bill Gates například čte kolem 50 knig denně, Jeff Bezos klade důraz na učení se z výher i proher a Mark Zuckerberg si každý rok dává výzvy ohledně nových dovedností, které se hodlá naučit.

    Orientace na dlouhodobý výsledek a dlouhodobé plánování

    Podnikatelé, manažeři a pracovníci, kteří se soustředí pouze na krátkodobý výhled a krátkodobé plánování, nakonec budou jenom krátkodobě úspěšní. Skutečně úspěšní podnikatelé plánují dlouhodobě a mají dlouhodobý výhled. Své podniky budují udržitelně a s přihlédnutím ke všem možným okolnostem, které mohou v budoucnosti nastat.

    Rozhodování na základě dat

    Bill Gates je známý tím, že využívá statistiku a tvrdá data nejen při řízení svých podniků, ale i při řízení svých mnohých charitativních projektů. Podobně to mají i ostatní ze zmiňovaných podnikatelů. Rozhodování nikoliv na základě pocitů a domněnek, ale měřitelných metrik a dat, vám umožní rozhodovat se precizněji a lépe. A také vám tento přístup umožní být o krok napřed před konkurencí, která se často rozhoduje na základě jiných než exaktních dat.

     

    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com