Seven signs a subordinate has become a workaholic

Sedm signálů, podle kterých rozpoznáte, že váš podřízený je workoholik

Workaholism manifests itself as a pathological, unhealthy approach to work. It is a condition in which someone works so much that they neglect their personal needs, family, friends and leisure time, and become overly devoted to work duties. Both the employee and those around them suffer, including the company as a whole because the workaholic is ultimately an inefficient and error prone worker, who sooner or later will burn out. There are many reasons for workaholism, ranging from a sense of inferiority and the need to prove something to oneself to succumbing to a toxic work environment. How to tell if one of your subordinates has become a victim of workaholism? Here are seven telltale signs.

Long hours at work

As Forbes states, the primary classic sign of a workaholic is spending a lot of time at work. If a subordinate is already sitting in the office when you arrive at work, is still there when you leave, and is also answering e-mails at midnight, something might be wrong.

Reluctance to delegate tasks

A workaholic dislikes passing work on. They keep all responsibilities to themselves and have trouble delegating them to someone else.

Neglect of personal life

A pathological phenomenon in workaholism is neglect of one's personal life. This sign is particularly telling if the worker was previously functioning normally in their personal life, but now has suddenly lost interest in their hobbies, friends, personal projects or family.

High stress levels

A workaholic is constantly stressed. You can tell by the fact that they do not smile, they sleep badly, they eat too little (or too much), or they are unable to concentrate.

Higher sickness rates

High levels of stress, the strain on the body and constant work all take their toll in the form of higher risk of illness. So you should beware if out of the blue the subordinate is constantly ill.

Perfectionism

A workaholic wants everything they do to be perfect. This means they are willing to spend a disproportionate amount of time on every task. And that is why they are a workaholic.

Increased error rate

Nobody can work efficiently for 12 hours straight. And they certainly cannot maintain such a pace over the long term and not make mistakes. Therefore, one of the symptoms of workaholism is increased error rate.



-mm-

    Sedm signálů, podle kterých rozpoznáte, že váš podřízený je workoholik

    Workoholismus je chorobný a nezdravý přístup k práci. Jedná se o stav, při kterém dotyčný pracuje natolik, že upozaďuje své osobní potřeby, svou rodinu, přátele a volný čas a přehnaně se věnuje pracovním povinnostem. Trpí jak dotyčný pracovník, tak jeho okolí. A dokonce i firma, pro kterou dělá, protože workoholik je ve výsledku neefektivním a chybujícím pracovníkem, který navíc dříve nebo později vyhoří. Důvodů k workoholismu je celá řada, od pocitu méněcennosti a potřeby sám sobě něco dokázat až po podvolení se toxickému pracovnímu prostředí. Jak u podřízeného poznat, že podlehl workoholismu? Zde je sedm signálů, které vám to napoví.

    Dlouhý čas strávený v práci

    Jak uvádí Forbes, klasickým a základním znakem workoholika je, že tráví hodně času v práci. Pokud váš podřízený už sedí v kanceláři, když přijdete do práce, ještě tam sedí, když odcházíte, a navíc odpovídá na e-maily i o půlnoci, možná je něco špatně.

    Neochota delegovat úkoly

    Workoholik nerad předává práci dál. Všechny povinnosti si nechává pro sebe a dělá mu problém je delegovat na někoho jiného.

    Zanedbávání osobního života

    Patologickým jevem u workoholismu je zanedbávání osobního života. Tento signál je obzvlášť vypovídající, pokud do té doby pracovník fungoval v osobním životě normálně, ale najednou ztratil zájem o své koníčky, přátele, osobní projekty nebo rodinu.

    Vysoká hladina stresu

    Workoholik bývá neustále ve stresu. To poznáte tak, že se neusmívá, špatně spí, málo (nebo naopak přehnaně) jí nebo není schopen se soustředit.

    Vyšší nemocnost

    Vysoká hladina stresu, zápřah na tělo a neustálá práce si na dotyčném vybírají daň v podobě vyšší nemocnosti. Zbystřete proto, pokud je váš podřízený zničehonic neustále nemocný.

    Perfekcionismus

    Workoholik chce, aby vše, co dělá, bylo dokonalé. Proto je ochoten nad každým úkolem trávit neúměrně mnoho času. A proto je také workoholik.

    Zvýšená chybovost

    Pracovat efektivně 12 hodin v kuse nejde. A už vůbec nejde toto tempo dlouhodobě udržet a nedělat chyby. Jedním ze symptomů workoholismu proto je zvýšená chybovost.



    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com