Are you a short-tempered manager? Some tips on self-control

Jste manažer a zároveň i trochu cholerik? Zde je několik tipů, jak se ovládnout

Some people simply have a hard time controlling their anger. That in itself is not such a bad thing but it is the responsibility of everyone somehow to keep their emotions in check and find a way to control themselves. This is doubly true for people in management positions for whom choleric outbursts or tantrums can have an immeasurably negative effect on the atmosphere in the team, on the productivity of subordinates and on their overall psychological well-being. Are you too something of a choleric? Here are some tips on dealing with it.

These tips were published by Forbes.

Be more aware of your emotions

High emotional intelligence is a trait that helps you, among other things, know your own emotions and thus work better with them. Learn to feel your emotions. Make a note of when you feel the pressure rising or sense something is stressing you out or upsetting you. Observe what triggers these feelings and consciously work with your emotions, even the negative ones.

React to strong stimuli with a deliberately delayed response

An excellent way not to do or say something you will regret is to delay your reaction. Whenever a major stimulus appears, such as hearing negative news or something important going wrong, try to wait a few minutes before addressing the situation and commenting on it. This will allow you to calm down at least a little before you do anything else.

Incorporate breathing exercises or meditation into your daily routine

Try to incorporate more relaxation into your life. Do breathing exercises. Meditate in the morning. Play bird or jungle sounds on the car radio on your way to work. Practise yoga, stretch, train mindfulness. These are not just some esoteric oddities; they are highly effective techniques to learn how to manage stress and regain focus and calm quickly.

Eliminate things at work and in your life that cause you stress

Rarely do someone's emotions explode because of one single stimulus. A tantrum is usually caused by a combination of several stressors at once (in addition to a failure to regulate emotions). To avoid getting into these situations, focus on reducing stress at work and in your life in general. Is something bothering you in the long term? Is something stressing you out? Then work on this and relations with your subordinates will improve.



-mm-

    Jste manažer a zároveň i trochu cholerik? Zde je několik tipů, jak se ovládnout

    Někteří lidé zkrátka hůř ovládají svůj hněv. To samo o sobě není nic hrozného. Je ale odpovědností každého, aby své emoce dovedl nějakým způsobem udržet na uzdě a aby našel způsob, jak se ovládnout. Dvojnásob to platí o lidech na manažerských pozicích. U nich totiž mají cholerické výlevy nebo výbuchy vzteku nedozírné následky na atmosféru v týmu, na produktivitu podřízených i na jejich celkovou psychickou pohodou. Jste i vy tak trochu cholerici? Zde je několik tipů, jak to překonat.

    Tyto tipy přinesl Forbes.

    Více vnímejte své emoce a vyznejte se v nich

    Vysoká emoční inteligence je vlastnost, která vám pomůže mimo jiné vyznat se ve svých vlastních emocích a díky tomu s nimi i lépe pracovat. Naučte se vnímat své emoce. Berte v potaz, když se vám zvyšuje tlak nebo cítíte, že vás něco stresuje nebo štve. Pozorujte, co ve vás tyto emoce budí, a vědomě pak se svými emocemi, i těmi negativními, pracujte.

    Reagujte na výrazné podněty schválně opožděně

    Skvělý způsob, jak neudělat nebo neříct něco, čeho byste pak litovali, je reagovat opožděně. Vždy, když přijde nějaký velký podnět, například se dozvíte nějakou negativní zprávu nebo se vám něco zásadního nepodaří, zkuste několik minut počkat předtím, než se k situaci vyjádříte a začnete ji řešit. To vám umožní se alespoň trochu uklidnit, než něco začnete dělat.

    Začleňte do své denní rutiny dechová cvičení nebo meditaci

    Zkuste do svého života včlenit více relaxace. Provozujte dechová cvičení. Ráno meditujte. Cestou do práce autem si pusťte v rádiu zvuky ptáků nebo džungle. Praktikujte jógu, protahujte se, cvičte se v mindfulness. To vše nejsou jenom nějaké ezoterické zvláštnosti – jsou to vysoce účinné techniky, jak se naučit zvládat stres a získat rychle zpátky koncentraci a klid.

    Eliminujte věci v práci a ve svém životě, které vám přináší stres

    Málokdy někomu vybouchnou emoce jenom kvůli jednomu jedinému podnětu. Výbuch hněvu je většinou způsoben (kromě nezvládnuté regulace emocí) kombinací hned několika stresorů najednou. Abyste se do těchto situací nedostávali, zaměřte se na snížení stresu ve vaší práci a v životě obecně. Trápí vás něco dlouhodobě? Stresuje vás něco? Pak na této věci zapracujte a zlepší se i váš vztah s podřízenými.

     

    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com