Four things every manager wishes they had known before their first management role

Čtyři věci, které by si každý manažer přál vědět, než se poprvé ujal manažerské funkce

Are you about to be promoted to a management role? Do you want to be the best possible leader of your team? Then here are four things that every manager wishes they had known beforehand, but normally only realise after years of experience.

Effective communication is key

As Entrepreneur.com states, the key to success in a management position is effective communication. A manager must always set aside time for quality communication with subordinates and learn to speak to them effectively and humanly at the same time.

Each subordinate requires a slightly different leadership style

Many new managers think all they need to do is find one ideal management style with which they will achieve maximum success. Only with time do they realise subordinates have different personalities and each one needs a slightly different leadership style. Therefore, every good manager should be able to adapt their communication and management style to the individual needs of who they are talking to.

Managing people takes time

People promoted from being a regular team member to a management position think they will continue to do their job as before and manage people on the side. They then often become disillusioned in the first few months in their new role because managing people is time-consuming. It is not only about performance reviews and team meetings, but also involves strategy, staff training and dealing with administrative tasks. All this takes a lot of time and is not something a manager can do casually.

Managers too must keep self-educating

Just because you become a manager does not mean you will be one forever. Your career does not end with promotion to a managerial position: on the contrary, it is only the beginning. If you want to enjoy a bright managerial career, you need to keep learning. Expectations of employers and employees are constantly shifting, which is why, in the management environment, as in many other fields, it is true that those who do not educate themselves will soon be left behind.



-mm-

    Čtyři věci, které by si každý manažer přál vědět, než se poprvé ujal manažerské funkce

    Čeká vás přesun na manažerskou funkci? Chcete být co nejlepším vedoucím svého týmu? Pak tu pro vás máme čtyři věci, které by si každý manažer přál předem vědět a které si běžně manažeři uvědomí až po letech zkušeností.

    Klíčem je efektivní komunikace

    Jak uvádí Entrepreneur.com, klíčem k úspěchu na manažerské pozici je efektivní komunikace. Manažer si vždy musí vyhradit čas na kvalitní komunikaci se svými podřízenými a musí se naučit s nimi mluvit efektivně a zároveň lidsky.

    Každý podřízený vyžaduje trochu jiný styl vedení

    Mnoho nových manažerů si představuje, že jim stačí najít jeden ideální manažerský styl a s ním že dosáhnou toho nejlepšího možného úspěchu. Až po čase si ale uvědomí, že podřízení jsou různorodé osobnosti a každý z nich potřebuje tak trochu jiný styl vedení. Každý dobrý manažer by proto měl umět upravit svůj komunikační i manažerský styl individuálním potřebám toho, s kým se baví.

    Management lidí zabere čas

    Lidé, kteří jsou do manažerské pozice povýšeni z řadového člena týmu, si myslí, že dál budou vykonávat svoji práci a vedení lidí budou dělat tak trochu bokem. Často jsou pak v prvních měsících na nové pozici rozčarováni, protože samotné vedení lidí zabere hodně času. Jde nejenom o bilanční a týmové schůzky, ale i přípravu strategie, podporu vzdělávání pracovníků a řešení administrativních úkonů. To vše zabere mnoho času a není to něco, co by manažer mohl dělat ledabyle.

    I manažer se musí neustále vzdělávat

    To, že se stanete manažerem, neznamená, že jím budete navždy. Povýšením na manažerskou funkci vaše kariéra nekončí. Naopak. Je to teprve začátek. Pokud chcete mít zářnou manažerskou kariéru, musíte se ale neustále vzdělávat. Očekávání zaměstnavatelů i zaměstnanců se neustále posouvá. A proto i v manažerském prostředí, stejně jako v mnoha jiných oborech, platí, že kdo se nevzdělává, tomu brzy ujede vlak.



    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com
    Štítky: Kariéra