Five traits of highly productive people

Pět vlastností vysoce produktivních lidí

A person's work efficiency does not necessarily have anything to do with their education or hard skills. Highly productive people are above all good at organising their time and work, and they possess certain qualities whch enable allow them to work in a truly efficient way. How are they able to do this? Here are five traits of highly productive individuals.

This list was provided by Addicted2Success.com.

Focusing primarily on important, though unpopular tasks

It is human nature to avoid unpopular tasks and activities. This is why, when faced with several tasks, we often choose the easier and more bearable one first, so that we can check something off the list as soon as possible. However, from the point of view of work efficiency, it is much better and more productive to start by concentrating on the unpopular but important tasks, so that you can immediately sweep them off the table and do not have to continue to deal with them.

Unitasking

Working on multiple tasks at once sounds like a habit that will help you increase your productivity. However, the opposite is true. If you are constantly flitting from one task to the next without ever focusing fully on any one activity, it is hard to deliver a quality work performance.

Planning your working day

Productive people are used to planning in advance what they will devote their energy to on the following workday. They also remember to schedule "quiet hours", i.e. time set aside when they are not disturbed and have chance to work on their tasks in peace.

Humour and perspective

A high workload also requires a positive attitude. If you take your work too seriously, you will soon become frustrated and stressed. Therefore, you should maintain a certain detachment and humour to help you get through critical and stressful moments.

Willingness to work with others and ask for help

Many people think that an effective worker works alone. But the best workers are usually those who can harness the potential of those around them to multiply their energy. Productive individuals know which tasks to ask for help with, and they do not hesitate to work with their team so that collectively everyone achieves the best possible results.

 

-mm-

    Pět vlastností vysoce produktivních lidí

    Efektivita práce nemusí mít nutně co dočinění se vzděláním ani tvrdými dovednostmi daného jedince. Vysoce produktivní lidé si umí především dobře zorganizovat čas a práci a mají určité vlastnosti, které jim umožňují pracovat skutečně efektivně. Jak to dovedou? Zde je pět vlastností vysoce produktivních jedinců.

    Tento seznam přinesl web Addicted2Success.com.

    Zaměření pozornosti primárně na důležité, i když nepopulární úkoly

    Je lidskou přirozeností vyhýbat se neoblíbeným úkolům a aktivitám. Proto, když před námi stojí několik úloh, si často jako první zvolíme tu jednodušší a snesitelnější, abychom si co nejdříve už něco odškrtli ze seznamu. Z hlediska efektivity práce je ale mnohem lepší a produktivnější se naopak soustředit ze všeho nejdřív na neoblíbené, ale důležité úkoly, které tak ihned smetete ze stolu a nemusíte se jimi nadále zaobírat.

    Unitasking

    Práce na více úkolech najednou zní jako zvyk, který vám pomůže navýšit vaši produktivitu. Opak je ale pravdou. Jestliže stále přeskakujete z jedné věci na druhou a nikdy se na žádnou z aktivit nesoustředíte zcela plně, jen těžko můžete podávat kvalitní pracovní výkon.

    Plánování pracovního dne

    Produktivní lidé jsou zvyklí si předem naplánovat, čemu hodlají nastávající pracovní den věnovat svou energii. Nezapomínají si také naplánovat „tiché hodinky“, tedy čas, který si vyhradí a kdy je nikdo neruší a při kterém mají čas v klidu pracovat na svých úkolech.

    Humor a nadhled

    Vysoké pracovní nasazení vyžaduje i určitý odstup. Jestliže budete práci brát příliš vážně, brzy vás začne frustrovat a stresovat. Udržujte si proto jistý nadhled a humor, který vám pomůže překonat kritické a stresové chvíle.

    Ochota spolupracovat s ostatními a říct si o pomoc

    Mnozí si myslí, že efektivní pracovník pracuje o samotě. Ti nejlepší pracovníci jsou ale většinou ti, kteří umí využít potenciál lidí kolem sebe a znásobit tak svou energii. Produktivní jedinci vědí, u kterých úkolů je záhodno říct si o pomoc, a nezdráhají se spolupracovat se svým týmem tak, aby kolektivně všichni dosáhli co možná nejlepších výsledků.

     

    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success